Mangfold av Mini modeller på Oslo Motor Show

Norsk Mini Cooper Club (NMCC) er en klubb for alle med interesse for Mini. Man behøver ikke å ha egen Mini, det holder lenge med en genuin interesse for Mini. Klubbens jobber for å fremme interessen og ikke minst lage et miljø rundt disse småtassene.

NMCC ble stiftet i 1988, og teller ca, 300 medlemmer. Det finnes en rekke lokalavdelinger. De mest aktive er Bergen, Hønefoss og Drammen. I tillegg er det klubber på Sunnmøre og i Gjerdrum, og en egen internettbasert klubb for New Mini. I Hønefoss Miniklubbs verksted på Helgelandsmoen er det fast møte hver torsdag. Møtene kalles «mekkekvelder» der medlemmene hjelper hverandre med bilene, men det er ingen hemmelighet at mye av tiden går med til kaffedrikking og kakespising.

Hvert år arrangeres International Mini Meeting på forskjellige steder i Europa, og hvert femte år arrangeres treffet i England. Gjerne med så mye som 30 biler fra Norge. Da Mini feiret 50 år i 2014 stilte 6000 biler fra hele Europa på treffet ved den gamle fabrikken i Longebridge ved Birmingham. Neste år fyller Norsk Mini Cooper Club 30 år, og det jobbes med planene for et stort jubileumstreff.

Under Oslo Motor Show håper NMCC både å verve flere medlemmer og å få vise fram mangfoldet av Mini modeller. Mini finnes jo både som saloon, varebil, stasjonsvogn og pickup. Kom gjerne innom!

Bli bedre kjent med Norsk Mini Cooper Klubb på deres nettside >>

Share this: