Bilen flest ville kjøpe – men som de færrest fikk kjøpe. Nye Ford GT vises ENDELIG i Norge!

Et svært sjeldent syn for bilentusiaster verden over er den helt nye Ford GT. Ford lanserte 3. generasjon av den berømte sportsbilen 50 år etter at de hadde tapetsert pallene under 24-timers løpet på legendariske Le Mans i 1966. Racerbilversjonen av den nye Ford GT vant løpet i 2016. Slik fødes billegender!

Mens race-versjonen er kjent, er det mindre kjent at siste generasjon Ford GT også finnes i en «sivil» versjon. Den ble gjort tilgengelig for bestilling i 2016, med levering 2017/2018. Totalt skulle det lages 250 stykker hvert av årene.

Ettertraktet men sjeldent syn
Med et så begrenset antall biler bestemte Ford seg for at man måtte «kvalifisere» for å få kjøpt en. Ford ønsker nemlig ikke at bilene skal havne i hendene på spekulanter. Eksemplarene som kommer for salg skal eies av ekte entusiaster. Det, sammen med en høy prislapp, har gjort at bilen er svært sjelden er å se på messer og show – uansett hvor man måtte befinne seg i verden. Bare 6.500 mennesker rakk å søke i det korte tidsrommet vinduet for å kvalifisere som kjøper var åpent. To nordmenn har fått kjøpe bilen som ryktes å være «den bilen flest har villet kjøpe, men færrest har fått kjøpt».

Med en sånn merkelapp, og det faktumet at den er sjelden å se utenfor private samlinger, har bilhobbyorganisasjonen AMCAR (American Car Club Of Norway) lenge jaktet på å få tak i et eksemplar for å vise frem til det norske publikum. Under Oslo Motor Show 2018 skjer det. Gå ikke glipp av denne sjeldne muligheten.

 Kjøp billett til Oslo Motor Show

Bilen vises frem av AMCAR som har fått i stand med en avtale med en anonym bilentusiast fra Tyskland. Bilen er helt fantastisk å se i virkeligheten. Med sin form, fasong og fremtoning tar den pusten fra deg! Ta turen innom AMCAR sin stand i hall C og se selv.

Nye Ford GT ser du utstilt på standen til AMCAR på Oslo Motor Show 26.- 28. oktober på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Nye Ford GT ser du utstilt på standen til AMCAR på Oslo Motor Show 26.- 28. oktober på Norges Varemesse i Lillestrøm.

Billetter
Billetter til Oslo Motor Show kjøper du raskest på nett, se priser og kjøp billett her >>

Fakta
Motor: 3500 ccm, V6 twin-turbo
Effekt: 647 hk/746 Nm
Drivlinje: 7-tr dobbelclutch manuell, bakhjulsdrift
Forbruk: 1,68 l/mil, 405 g/km CO2
Fart: 0-100 2,9 sek. Toppfart 348 km/t
Dimensjoner: 476/211/106 cm
Vekt: 1325 kg

Share this: