FREDAG & LØRDAG: 10 - 19 | SØNDAG: 10 - 17

Farfars 740 med tysk V8!

Viktor Persson har gode minner fra da han som guttunge kjørte rundt i sin farfars Volvo 740 GLT. Dessverre forsvant bilen ut av familiens eie en stund, men for noen år siden kjøpte Viktor bilen tilbake for å hedre sin farfar – og selvfølgelig for å sette sitt eget preg på den.

Da Viktor til slutt sporet opp sin farfars gamle 740 og klarte å overtale den forrige eieren til å selge den, var planen opprinnelig å beholde bilen i original stand.

— Men hvor gøy er en original 740? Jeg ville gjøre den slik at den ble morsom å kjøre. Og slik jeg mener en 740 bør se ut, sier han.

Kjøregleden er nå garantert. Volvoens B230F-motor har måttet vike plass for en lekkert installert BMW V8 på tre liter fra 5-serien E34. Utsiden er akkurat så stilren og pen som Viktor hadde forestilt seg. Grenrøret er spesiallaget for å matche stilen, og både motorfester og radiator er spesialbestilt for å passe inn. Selve motoren er urørt, Viktor har kun byttet pakninger og ting rundt. Den ser bra ut under, og alle kompresjonstester ga grønt lys.

Originalbremsene er byttet ut med bremser fra 740 Turbo, noe som er tilstrekkelig. V8-ens effekt er nemlig ikke ekstrem, 218 hk originalt og kanskje 20 hestekrefter til etter litt optimalisering.

Utseendemessig var målet å holde seg til originaltilbehør. Det klassiske add-on-pakken er like ettertraktet som tidløst. Det eneste på bilens utside som ikke kan kjøpes via Volvo, er felgene. De tredelte Speedline-felgene på 17 tommer er ikke akkurat originalt for en Volvo 740, men de passer perfekt.

Selv om han egentlig ikke liker luftfjæring, ble Viktor overtalt av svogeren sin til å installere det på Volvoen. I ettertid innrømmer han at det er ganske praktisk å kunne justere fjæringen fra null til fem centimeter.

Hva ville farfaren sagt?

— Noe som “hva i alle dager har du gjort med bilen? Sånn skal det ikke være, og hva slags motor er det der?” sier Viktor og ler.

Ja, han ville nok blitt overrasket, men innerst inne tror Viktor at farfaren ville vært stolt. Det burde han vært.

På Oslo Motor Show kan du se Viktor og hans unike Volvo. Sørg for å ikke gå glipp av det – sikre billetten din her!

Powered by Enthusiasts!

KJØP BILLETT!