25. - 27. OKTOBER | FREDAG & LØRDAG: 10 - 19 | SØNDAG: 10 - 17
Ta toget til Oslo Motor Show - Inntil fire barn gratis hos VY, og alle barn under 10 år gratis hos oss!

BMW 3200 Michelotti – Et unikt kapittel i BMWs historie

I bilverdenen er det visse modeller som skiller seg ut som sjeldne perler, og BMW 3200 Michelotti er uten tvil en av dem. Denne unike bilen som ble utviklet sent på 1950-tallet representerer et spennende samarbeid mellom italiensk design og tysk ingeniørkunst. Designet av Giovanni Michelotti og bygget av Carrozzeria Vignale, er 3200 Michelotti Vignale et imponerende eksempel på et klassisk, skreddersydd bilprosjekt med en historie preget av eksklusivitet og eleganse. Nå kommer den til Oslo Motor Show, og du kan se den i Hall A sammen med alle de andre klassiske bilene.

En one-off klassiker

BMW 3200 Michelotti Vignale er ikke en serieprodusert modell, men en unik one-off bil som kombinerer BMWs solide V8-motor med italiensk karosseridesign fra noen av de mest respekterte navnene i bilverdenen. Den var opprinnelig en 507, og selv om bare én bil ble produsert, har den blitt en del av BMWs historiske arv som et symbol på det beste fra to verdener.

Italiensk eleganse møter tysk presisjon

Den italienske designeren Giovanni Michelotti var en av de mest innflytelsesrike designerne på 50- og 60-tallet, kjent for sine rene linjer og elegante proporsjoner. Hans arbeid med BMW 3200 Michelotti er et utmerket eksempel på dette. Bilen har klassiske, strømlinjeformede linjer som smelter sammen med det maskuline og solide uttrykket BMW er kjent for.

Den aerodynamiske profilen, de slanke frontlyktene, og den lave, aggressive holdningen gir bilen et unikt preg. Karosseriet, håndlaget av Carrozzeria Vignale, er et kunstverk i seg selv og viser en harmoni mellom design og funksjon. Fra enhver vinkel fremstår bilen som tidløs og sofistikert, med en tydelig forbindelse til både italiensk sport og tysk luksus.

Håndverk og luksus

Når man setter seg inn i 3200 Michelotti, blir det raskt klart at ingen detaljer er spart på når det gjelder interiør. Materialvalgene, fra ekte skinn til de fineste treslag, gir en følelse av overlegen kvalitet og håndverk. Dashbordet er minimalistisk, men funksjonelt, med klassiske målere og brytere som gir sjåføren full kontroll.

Interiøret er designet med komfort og stil i tankene, med rikelig plass og ergonomisk gjennomtenkte detaljer. Dette var en bil ment for de som verdsatte både fart og luksus – en kombinasjon som virkelig kom til sin rett i denne spesielle modellen.

En kraftfull V8-motor

Under panseret på 3200 Michelotti finner vi en 3,2 liters V8-motor – en videreutvikling av BMWs allerede velprøvde V8-motor fra BMW 507 og 3200 CS. Denne motoren leverte rundt 150 hestekrefter, noe som var betydelig for sin tid. Motorens pålitelighet og kraft bidro til å gjøre BMW til en seriøs konkurrent innen luksussegmentet.

Et unikt samlerobjekt

BMW 3200 Michelotti Vignale er i dag en verdsatt del av BMWs historie, og bilen er fortsatt et høydepunkt på klassiske bilutstillinger. Selv om den aldri gikk i produksjon, har den en spesiell plass blant samlere og bilentusiaster. Dens unike kombinasjon av tysk teknologi og italiensk design har gjort den til et ettertraktet samlerobjekt.

Denne one-off bilen viser hvordan samarbeid mellom ulike kulturer og tradisjoner kan resultere i noe virkelig ekstraordinært. Både BMWs ingeniører og Vignales håndverkere leverte sitt beste for å skape en bil som står som en milepæl i bilens designhistorie.

Denne unike bilen vil være en skatt å se for enhver bilentusiast som besøker Oslo Motor Show 2024!

Powered by Enthusiasts!

KJØP BILLETT!