25. - 27. OKTOBER | FREDAG & LØRDAG: 10 - 19 | SØNDAG: 10 - 17
Ta toget til Oslo Motor Show - Inntil fire barn gratis hos VY, og alle barn under 10 år gratis hos oss!

Frank Stella Art Car – En mesterlig fusjon av kunst og teknologi

Når kunst og teknologi møtes, oppstår det noe magisk, og 1976 BMW 3.0 CSL Frank Stella Art Car er et slående eksempel på akkurat dette. Denne spesielle bilen er mer enn bare et kjøretøy – den er et rullende kunstverk, et mesterverk av den amerikanske kunstneren Frank Stella. På Oslo Motor Show får du nå en sjelden mulighet til å oppleve denne unike bilen på nært hold.

Kunst møter motorsport

BMW lanserte sitt Art Car-prosjekt på midten av 1970-tallet, og Frank Stellas bidrag ble en av de mest ikoniske i serien. Stellas design pryder en BMW 3.0 CSL, en av de mest legendariske racingbilene fra 1970-tallet. Denne modellen hadde allerede vunnet anerkjennelse i motorsportens verden, særlig gjennom BMWs triumfer i European Touring Car Championship.

Teknisk perfeksjon som kunst

Frank Stella hentet inspirasjon fra tekniske tegninger og skapte en design som er en hyllest til nøyaktighet og teknisk innovasjon. Bilens overflate er dekket av et gittermønster, som gir den en følelse av arkitektonisk presisjon. Det geometriske mønsteret, nesten som en blåkopi, symboliserer bilens mekaniske hjerte og struktur – en synliggjøringing av det som normalt er skjult under panseret.

Dette gjør Stellas bil unik sammenlignet med andre Art Cars. Mens mange av de andre kunstnerne i prosjektet benyttet sterke farger og abstrakte former, valgte Stella å gå i en mer minimalistisk retning, med sitt fokus på detaljer og struktur. Det er som om bilen selv blir en slags teknisk tegning, og gir oss en fascinerende kontrast mellom kunst og ingeniørkunst.

En kunstbil på banen

Frank Stellas 1976 BMW 3.0 CSL var ikke bare et showpiece; den ble faktisk brukt i konkurranser. I 1976 deltok bilen i 24-timersløpet i Le Mans, en av de mest prestisjefylte racingkonkurransene i verden. Dette bekrefter BMWs engasjement for ikke bare å skape kunstverk, men også biler som virkelig kunne prestere på banen.

BMW 3.0 CSL var allerede anerkjent som en høyytelsesbil, utstyrt med en 3,2 liters sekssylindret motor som leverte opptil 480 hestekrefter i racingutgaven. Kombinasjonen av bilens rå ytelse og Stellas raffinerte design gjorde den til en slående tilstedeværelse både på og utenfor banen.

Art Car-prosjektets betydning

BMWs Art Car-prosjekt ble startet av den franske racingføreren Hervé Poulain, som ønsket å forene bilkultur og samtidskunst. Siden da har flere kjente kunstnere, inkludert Andy Warhol og Roy Lichtenstein, bidratt med sine unike tolkninger av BMW-modeller. Stella var blant de første, og hans verk står som en tidløs påminnelse om hvordan bil og kunst kan møtes i en perfekt symbiose.

Opplev BMW Frank Stella Art Car på Oslo Motor Show

Nå har du en enestående sjanse til å se denne legendariske bilen på nært hold. Frank Stellas 1976 BMW 3.0 CSL vil være utstilt i Hall B på Oslo Motor Show, der du kan beundre både bilens tekniske finesse og det kunstneriske uttrykket som gjør den så spesiell. Dette er en sjelden anledning til å oppleve en bil som ikke bare har satt sitt preg på racinghistorien, men også på kunstverdenen.

Powered by Enthusiasts!

KJØP BILLETT!