25. - 27. oktober 2024 - NOVA Spektrum, Lillestrøm

Europa- og norgeslanseringer av nybil på Oslo Motor Show

Det er flere bilmerker og importører som legger lanseringer av store nyheter hit til årets messe. Blant annet kan du i år delta på europalansering av den helt nye Polestar 6, en helt rå hard-top kabriolet fra Polestar som ikke blir tilgjengelig for allmennheten før i 2026! Denne finnes det kun to konseptbiler av, og allerede nå kommer Polestar med en av disse til Oslo Motor Show og har sin europalansering her i Lillestrøm.

— Det er sjelden vi viser frem konseptbilene våre offentlig, og dette blir faktisk offentlig debut i Europa for Snow-versjonen, sier kommunikasjonsleder Kristin Fjeld hos Polestar i et intervju til Bil24.no.

Den modellen som kommer hit til Oslo Motor Show er lakkert i den gjenkjennelige Polestarfargen Snow, mens den andre er i Sky Blue. Det er Snow-modellen som kommer til Oslo Motor Show. Kristin Fjeld sa til Bil24 at Snow tidligere kun har vært vist i USA på Pebble Beach og The Quail.

Fisker Ocean for første gang i Norge

Her blir det en Norges-premiere når Fisker tar med seg den nye helektriske SUVen Ocean til Oslo Motor Show. Fisker kommer med en Fisker Ocean Extreme som har firehjulsdrift og en rekkevidde på rundt 630 kilometer. Man kan også få Fisker Ocean med forhjulsdrift.

Henrik Fisker, dansk bildesigner og gründer av Fisker, har jobbet i mange år med denne SUV-en, og det er ventet at Norge blir et viktig land for Fisker Ocean. Dette blir en familie-SUV som blant annet er 4,7 meter lang og leveres som femseter. Med en rekkevidde på 630 kilometer og mulighet for hengerfeste blir dette en bil som mange nordmenn vil ta godt imot.

Foto: Brian White.

– Norge er ett av våre ni «lanseringsland», så det er ekstra viktig for oss å være på Oslo Motor Show, bare uker før produsjonen starter i Graz i Østerrike i november, på Magnas karbonnøytrale fabrikk, sier Henrik Fisker i et intervju med Broom.

Nissan X-Trail avdukes på Oslo Motor Show

Det blir en norgeslansering av den helt nye Nissan X-Trail på Oslo Motor Show. Dette er en av verdens mest populære familie-modeller med nesten syv millioner enheter solgt verden over. X-Trails DNA er godt ivaretatt og bilen fremstår som allsidig, praktisk og robust.

Foto: Nissan.

Nye X-Trail er den andre modellen som er utstyrt med merkets e-POWER motorteknologi som består av et batteri med høy ytelse og drivlinje integrert med en bensinmotor på 1,5 liter. Det unike med e-POWER er at bensinmotoren utelukkende brukes til å generere elektrisitet, mens hjulene drives av elmotoren. X-trail kommer blant annet med firehjulsdrift, 213 hestekrefter og bruker 7 sekunder fra 0-100 km/t.

Norgeslansering av helt ny Lotus

Det er ikke bare Polestar som kommer med lansering av ny bil til Oslo Motor Show, Lotus legger også norgeslanseringen av sin helt nye SUV til vår messe. Lotus Eletre er en el-SUV som har tidlige blitt omtalt av Broom som «en gnistrende lekker bil».

Foto: Lotus.

Dette blir en SUV som kommer til å konkurrere mot biler som BMW iX50 og M60, Mercedes EQ EQS Suv og Porsche Taycan Cross Turismo. Lotus sier den skal ned på to tallet i akselerasjon fra 0-100 km/t, noe som gjør at den også blir raskere enn Lamborghini Urus. 

Mange andre nybiler

Dette er bare noen av mange nybiler som kommer til Oslo Motor Show i år, og her kan man få oppleve noe av det nyeste og råeste fra flere kjente merker som Mercedes-Benz, Nissan, MG, Alfa Romeo, Jeep, Kia, Hongqi, Voyah, Nio, Opel, Citroen, Peugeot og DS.

‒ Det er viktig for oss å understreke at dette er et supplement, og på ingen måter en erstatning. Så vi fortsetter selvsagt med å vise fram flotte kjøretøy i alle fasonger og aldersgrupper som vi alltid har gjort, sier prosjektleder Tommy Larssen i et intervju til Bil24.no

‒ Komposisjonen, kjøretøyene, utstillingen ‒ dette er det beste vi noensinne har gjort ‒ helt sikkert!

Noen av nybilene som kan oppleves på Oslo Motor Show 2022

Voyah:

Et nytt og spennende merke som nå skal inn og konkurrere på det norske og europeiske markedet er Voyah. De kommer med familie SUVen Voyah Free. Dette er en SUV som byr på god komfort, godt med krefter, bra rekkevidde og har firehjulsdrift.

Foto: Voyah.

Dette er et merke som skiller seg ut med å blant annet ha kun en fullutstyrt variant. Her får man et dashboard som kan heves og senkes, moderne pent design, 483 hestekrefter og en luftfjæring som kan heve og senke bilen. Den går fra 0-100 km/t på kun 4,4 sekunder og har et batteri på 106 kWt, med en rekkevidde på opptil 500 kilometer.

Interiøret i bilen er elegant og fint, og man får tre skjermer foran sjåføren. I tillegg får man varmeseter med massasjemuligheter og man kan dimme glasstaket.

Polestar:

Polestar legger sin europalansering av Polestar 6 til Oslo Motor Show. Dette blir en kabriolet med mulighet til å sette på en hard-top på kalde dager. Denne vil ha 884 hestekrefter, et dreiemoment på 900 Nm og firehjulsdrift.

0-100 km/t skal gå på 3,2 sekunder og den vil ha en toppfart på 250 km/t. Den er forventet å være tilgjengelig i 2026, men kan allerede nå oppleves på Oslo Motor Show 2022!

Polestar 6 i fargen Sky Blue. Den som kommer til Oslo Motor Show er i fargen Snow. Foto: Polestar

Lotus:

Det blir en eksklusiv lansering av den nye el-SUVen Lotus Eletre som blir vist for første gang i Norge på Oslo Motor Show. Dette er en SUV som blant annet har blitt omtalt av Broom som «en gnistrende lekker bil».

Dette er en stor, tung el-SUV som blant annet har et digert batteri på 105 kWt, veier 2,2 tonn og er 5,1 meter lang. Den har over 600 hestekrefter og skal gå fra 0-100 km/t på under 3 sekunder. Ikke glem at dette er en SUV, så dette er meget raskt.

Innvendig vil man ha en stor OLD-skjerm på 15,1 tommer, et avansert head up display, og et stereoanlegg på 1 500 watt med hele 23 høyttalere! Her får man virkelig følelsen av luksus når man setter seg bak rattet. Dette er den første av fire elektriske biler fra Lotus som blir lansert utover de neste årene.

Fisker:

Her blir det en Norges-premiere når Fisker tar med seg den nye helektriske SUVen Ocean til Oslo Motor Show. Fisker kommer med en Fisker Ocean Extreme som kommer med firehjulsdrift og en rekkevidde på rundt 630 kilometer.

Dette er en bil som er spekket med smarte teknologiske løsninger som blant annet en 17,1 tommer skjerm som kan svinges fra stående til liggende visning. Kjører du rundt på en varm sommerdag kan man også aktivere «California Mode» som gjør at åtte glasspaneler samtidig senkes og man går fra å ha en allsidig SUV til en «cabriolet».

Ocean er 4,7 meter lang og har blant annet solcellepanel på taket. Når taket er fullt eksponert for sollys kan man få kraft til opptil 2 400 kilometer per år, og under ideelle forhold 3 200 kilometer, alt drevet på solen.

Dette er en el-SUV med masse smarte detaljer, og skal gå i produksjon rundt midten av november.

Hongqi:

Med seg til Oslo Motor Show tar Hongqi storselgeren E-HS9. Dette er Norges største elbil i personbilsegmentet. Dette er en diger SUV med suveren plass, krefter og luksufølelse. Rekkevidden for toppmodellene skal være 465 kilometer og den har et batteri på 99 kWt.

Alle utgavene av E-HS9 har firehjulsdrift og man kan enkelt frakte hele familien til hytta med 7 seter. Dette er en massiv bil som man ikke overser, og man kan fort sammenligne utseendet på bilen med langt dyrere biler. Den er 5,2 meter lang og veier 2,7 tonn.

Foto: Hongqi.

Inne i bilen har man store, tykke seter med ulike massasje-programmer. Man har fire skjermer innvendig, tre som dekker hele dashbordet og en på midtkonsollen. Bilen kombinerer fint det moderne og klassiske, med mykt skinn, fine innslag av treverk og god materialkvalitet.

Alfa Romeo:

Alfa Romeo Tonale er en firehjulsdrevet hybrid som først ble lansert som en konseptbil i 2019. Dette er en ladbar og kompakt SUV som kan ligne litt på storebror Stelvio. Den kommer med de klassiske frontlyktene som lar oss tenke tilbake på perler som blant annet Alfa Romeo 159.

Foto: Alfa Romeo.

Tonale er 4,5 meter lang og kommer med 275 hk i en av modellene. Den skal klare 0-100 km/t på 6,2 sekunder, noe som er gode tall sammenlignet med lignende biler. Foran føreren har man en skjerm på 12,3 tommer i lengden, og med Veloce-versjonen får man blant annet aluminiumshendler bak rattet og sportslige seter med rød kontrastsøm.

Mercedes-Benz:

Bertel O. Steen kommer blant annet med disse bilene fra Mercedes-Benz: G63 AMG, SL 63 AMG og EQS 52 AMG. G63 AMG er den tradisjonelle terrengbilen man ofte har sett tidligere. Dette er en bil med 585 hk, 850 Nm og går fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Dette er en bil som er morsom å kjøre på både bane og off-road.

SL 63 AMG, den ikoniske roadsteren, kommer med blant annet 585 hk og skal klare 0-100 km/t på 3,6 sekunder. Den har en V8er og skal klare en topphastighet på 315 km/t. Dette er en klassiker fra Mercedes, og er som de selv sier «sportsligere enn noen gang».

EQS 53 AMG er den første helelektriske bilen fra Mercedes-Benz. Den har en effekt på opptil 761 hk, et maksimalt dreiemoment på 1020 Nm og det tar 3,4 sekunder fra 0-100 km/t. Rekkevidden skal være rundt 526 kilometer.

Foto: Mercedes-Benz.

Jeep Wrangler:

Wrangler har i mange år vært et bilikon med ekstreme offroad-egenskaper, og blir nå også en ladbar hybrid. Jeep Wrangler 4Xe kommer med tre motorer, to elmotorer som jobber sammen med en 2-liters bensinmotor. Denne kommer med 380 hestekrefter og har et dreiemoment på 637 Nm.

Rubicon-utgaven kommer med blant annet differensialsperrer både foran og bak, eget offroad-kamera, ekstra lavt giret lavgirserie og er klar for å kjøre offroad nesten overalt.

Foto: Jeep.

Innvendig er den en hyllest til Jeep sin klassiske stil gjennom 80 år. Her får man kontrastsømmer i seter og på dashbordet. Batteriet er på 17,3 kWt og kan lades hvor som helst, også når man kjører. Her har Jeep klart å beholde det klassiske utseendet, de råe kjøreegenskapene, og samtidig tatt steget inn i fremtiden med de elektriske motorene.

Nissan:

Nissan sin første helelektriske crossover Ariya kommer også til Oslo Motor Show. Dette er en romslig og moderne crossover med en tydelig tilknytting til sitt japanske DNA. Her finner man innovative teknologier som gir føreren av bilen en spennende og behagelig kjøreopplevelse.

Ariya kommer i tre versjoner, 2WD 63 kWt, 2WD 87 kWt og en firehjulsdrift med 87 kWt. Med batteriet på 87 kWt kan man lade opptil 350 km på kun 30 minutter med hurtigladning via et CCS-ladesystem.

Foto: Nissan.

Interiøret i Ariya er både sofistikert og komfortabelt og her har Nissan tatt i bruk de nyeste avanserte teknologiene for å sørge for at Ariya leverer en førervennlig opplevelse.

MG:

MG4 Electric er en nykommer i segmentet for kompakte el-biler. MG selv har store håp om at dette skal bli en el-bil som kan slå godt an i Norge og Europa. Dette er en helektrisk modell med et kompakt design, og er den første i ny serie som er bygd på den nye MSP-plattformen.

MG4 er 4,2 meter lang, og kommer med fem dører. Den har en behagelig og romslig kupé med nok plass til en familie på fem. Batteriet har en kapasitet på 64 kWt, og skal gi en rekkevidde på opptil 435 kilometer. Flere varianter av MG4 Electric er ventet, blant annet en med firehjulsdrift.

Foto: MG.

Her får man en el-bil med et sportslig utseende og gjennomtenkt interiør.  Innvendig er det et rent og minimalistisk design og den er fullspekket med teknologi.

Kia:

Bertel O. Steen kommer også med den nye toppmodellen EV6 GT. EV6 har tidligere blitt omtalt som en sporty og romslig bil, mens GT-modellen ble tidligere i år kalt en av markedets raskeste personbiler og historiens klart raskeste bil fra Hyundai-konsernet av Elbil24.

Foto: Kia.

0-100 km/t gjøres unna på 3,5 sekunder, den har 585 hestekrefter og et dreiemoment på 740 Nm. Topphastigheten er 260 km/t. Den skal ha en rekkevidde på 424 kilometer.

Nio:

På standen til Broom kan du få oppleve Nio ES8 og ET7. Nio ES8 er en 5 meter lang SUV med firehjulstrekk og kommer med enten 6 eller 7 seter. Denne har en rekkevidde på 500 kilometer og kommer med 544 hk. Toppfarten skal være på 200 km/t.

ET7 er en sedan på 5,1 meter lengde. Dette er den andre Nio-modellen som kommer ut til Europa og Norge. I Kina får man den med 644 hestekrefter og 850 Nm dreiemoment, men akkurat hva man får her i Europa er ikke klart enda. I følge Nio selv kan man få denne med en batteripakke på 150 kWt som skal gi en rekkevidde på over 1000 kilometer.

Foto: Nio.

Peugeot:

Peugeot 508 PSE er en hybridsedan som gjør 0-100 km/t på 5,2 sekunder, har 360 hk fordelt på to elektriske motorer og en forbrenningsmotor, og er en sedan med mange innovative funksjoner. I ren elektrisk kjøring kan den levere 45 kilometer rekkevidde. Denne kan sees på standen til Bertel O. Steen.

Foto: Peugeot.

Opel:

Bertel O. Steen tar også med seg den nye Opel Astra PHY til Oslo Motor Show. Dette er en sporty 5 dørshybrid som er 4,3 meter lang og 1,8 meter bred. Dette er en ny generasjon av den tradisjonelle Astra som blant annet kommer med en 1,6 liter turbo bensinmotor med 150 hk.

Foto: Opel.

Citroën:

Man kan også få se den nye Citroën ë-C4 som har en rekkevidde på 350 kilometer og fikk blant annet 10/10 på komfort fra motor.no. Den kommer med 136 hestekrefter, forhjulsdrift og har romslig kupéplass til fire personer.

Copyright William CROZES @ Continental Productions

DS:

DS9 er en hybrid som kommer med en samlet effekt på 360 hestekrefter og går fra 0-100 på 5,6 sekunder. Dette er en stor og elegant sedan som er spekket med sofistikert utstyr og firehjulsdrift.

Foto: DS.