25. - 27. oktober 2024 - NOVA Spektrum, Lillestrøm

Høyballer i flammer, raske biler og svidd gummi

Et av høydepunktene for mange er uteshowet i bakgården vår hvor man kommer så tett på noen av landet beste motorsportsutøvere som overhodet mulig. Her blir det kjørt rallybiler med tohjulsdrift og firehjulsdrift, rallycross med to- og firehjulsdrift, og drifting. I tillegg får man ofte oppleve litt gokarts og andre kjøretøy som koser seg ute på banen.

Banen til rallyløpene er på omtrent 520 meter per runde, og drifterne kan kose seg med 390 meter. Banen er lagt mellom hall B og C, og publikum kan stå og sitte tett inntil banen og får røyken, gummilukta og lyden rett inn i kroppen.

– Et av de beste minnene må være da jeg satte fyr på høyballene

En av sjåførene du kan se på uteshowet, og møte i pitstopen i Hall A mellom løpene, er Morten Lyngøy i Lyngøy Motorsport. Dette blir den tredje gangen han er med ute i bakgården, og noe av det han husker aller best er den gangen bilen hans satte høyballene i flammer.

– Minnene er veldig mange men minnes mest da vi første gang bokstavelig talt satte fyr på OMS som finale på dagen. De som kommer til uteshowet kan glede seg til å se en fører som har med seg hele teamet, og vi skal for alvor underholde! Mye flammer og mye spenning! I tillegg vil vi dele ut klistremerker, flyers og snop til både store og små.

Og bilen Morten kommer til å ta med til Oslo Motor Show er en bil han setter stor pris på.

– Vi kommer sidelengs til OMS med vår 767 hk og 905 NM Toyota Supra Mk4 som eg har hatt siden eg fikk den i gave fra min kjære Monica i 2019.

Show hver dag

Det kjøres løp flere ganger om dagen, hver dag. Ønsker du å få med deg showet, må du kjøpe billett på forhånd, da det er kun 2 500 billetter per show. Det finnes 1 200 sitteplasser på tribune og 1 300 ståplasser. En total oversikt over uteshowet er her:

  • Fredag 27. oktober: 13:00 og 16:00.
  • Lørdag 28. oktober: 12:00 og 16:00.
  • Søndag 29. oktober: 12:00 og 15:00.

Det koster 70,- for billett til utendørsshowet, og disse billettene må kjøpes i tillegg til inngangsbillett til Oslo Motor Show. Nedre aldersgrense er 2 år og vi anbefaler alle barn å bruke hørselvern/øreklokker.