25. - 27. oktober 2024 - NOVA Spektrum, Lillestrøm

Si velkommen til Ferrari Daytona SP3!

Foto: BilNorge/BilAutofil – Øivind Skar

En av våre viktigste støttespillere for å løfte Oslo Motor Show til stadige nye høyder er Arne Fredly. Han er, som oss, ekstremt glad i biler, og har i mange år hjulpet oss ved å vise frem flere av sine egne superbiler. Planen i år var å komme med Mercedes AMG One, men da denne ikke var klar til OMS, kastet Fredly seg rundt for å finne en løsning. Som resultat av det arbeidet han legger ned kan vi i år si velkommen til Ferraris sterkeste bil, Ferrari Daytona SP3.

Selv ikke denne bilen har Fredly fått enda, men som den ressurssterke mannen han er, kontaktet han flere av sine bilvenner og fikk til slutt låne en SP3 som han dermed kan vise frem for alle de heldige som kommer til OMS.

– Han står på døgnet rundt i innspurten for å få dette til, og resultatet er at vi får muligheten til å vise noen av de mest imponerende bilene som lages. Så en stor takk til han, sa prosjektleder Tommy Larssen i et intervju med bil24.no.Ferraris sterkeste bil

Ferraris Icona-serie består av nå tre modeller som alle skal hylle og være inspirert av Ferraris biler fra 1950-tallet. SP3 hyller spesielt bilene 330 P3/4, 330 P4 og 412 P som tok de tre øverste pallplassene under 24-timers løpet på Daytona i 1967.

Denne bilen kan godt betegnes som «skjønnheten og udyret», for mens den ser helt fantastisk ut designmessig, er den et udyr under panseret. Dette er Ferraris kraftigste motor uten pustehjelp og den prisbelønte V12ern har 840 hestekrefter, et dreiemoment på 697 Nm ved 7 250 r/min, og maks turtall på 9 500.

Kombinerer man dette med en vekt på under 1 500 kg og en 7-trinns F1-girkasse får man en fantastisk bil som kjører 0-100 km/t på under 3 sekunder, 0-200 km/t på 7,4 sekunder og en toppfart på 340 km/t.

Kun til spesielle kunder

Denne Ferrarien produseres kun i 599 eksemplarer, men selges kun til gode ambassadører for Ferrari, som blant annet Arne Fredly, og er allerede utsolgt.

Takket være Fredlys fantastiske jobb kan vi vise frem denne fantastiske bilen til alle som kommer på Oslo Motor Show. Bilen vil stå på standen til BilAutofil/BilNorge, stand C02-22, og avdukningen av bilen vil skje fredag 27. oktober klokken 12:00. Bli med oss å ønske Ferraris sterkeste bil velkommen!