25. - 27. oktober 2024 - NOVA Spektrum, Lillestrøm

Lover opplevelser uten sidestykke!

I år blir Oslo Motor Show større og bedre enn noensinne! Når dørene åpnes den 28. oktober vil dere få se biler, motorsykler, lastebiler og andre kjøretøy som man aldri har sett tidligere. De beste og mest populære elementene fra tidligere år er videreført, og samtidig har vi fått enda flere spennende nyheter på plass.

— I år er det helt rått! Vi har så mange godbiter at det nesten ikke er til å tro. Vi har flere utstillingsobjekter, større variasjon og sjeldnere kjøretøy enn noen gang, sier Oslo Motor Show-sjefen Tommy Larssen.

Første gang disse hyperbilene står stilt ut sammen

Aldri før har Aston Martin Valkyrie og Valkyrie AMR Pro blitt stilt ut side ved side, dette blir verdens første gang. Arne Fredly tar med seg begge disse sinnsyke bilene til Oslo Motor Show og her blir det både avdukning og også oppstart av bilene i løpet av helgen.

Hvis Aston Martin hadde valgt å selge deg en av disse hyperbilene de kommer til å produsere, og du la drøyt 33 millioner kroner på disken, hadde du ikke bare fått et villdyr av en hybrid sportsbil i garasjen. Du hadde også fått gode muligheter for adskillige prikker i førerkortet med på kjøpet.

Når Arne lufter sin Valkyrie, bidrar hele 1 100 hestekrefter til framdriften. De skremmes ut av en 6,5 liters motorblokk med 12 sylindere i V-form. 0-100 km/t er unnagjort på drøye 2,5 sekunder! Turtelleren blir rød først ved 11.000 omdreininger. Ryktene antyder at speedometeret ikke sier “natta” før etter 350 km/t.

I tillegg til sin egen gateregistrerte Valkyrie, har Arne Fredly jammen også fått tak i en Valkyrie AMR PRO, en av de 20-25 racing-Valkyriene som er produsert per nå, og tar den med til Oslo Motor Show. Dette er banebilversjonen av Valkyrien og er om mulig enda råere. Denne yter opp mot 1 300 hestekrefter og har en beregnet toppfart på over 400 km/t. Det er rundt 40-50 km/t raskere enn en Formel 1-bil.

Klassikerutstilling med en ekstremt sjelden BMW

BMW 2800 GTS Coupé Frua er ikke bare sjelden. Den er unik. Det finnes bare en, og den kan du se på Oslo Motor Show i år. Den legendariske italienske designeren Pietro Frua stilte ut dette mesterverket for første gang på bilutstillingen i Frankfurt i 1969. Han bygget bilen på rammen fra BMW E9 2800 CS, men utvendig ble bilen redesignet til en tøff fastback coupe.

Frua håpet BMW ville begynne å serieprodusere den, men slik gikk det ikke. Bilen ble solgt på det private markedet og byttet eier mange ganger. I løpet av åra fram til 2000 ble motoren byttet, karosseriet omlakkert og soltak installert. Da ble den kjøpt tilbake av BMW og restaurert til originalstand igjen.

Opplev Elvis Presleys BMW 507

Elvis kjøpte en lekker hvit BMW 507 mens han tjenestegjorde i Tyskland fra 1958-1960. Denne bilen har senere hatt mange forskjellige eiere, og var i mange år borte fra verdens overflate. Til slutt dukket bilen opp igjen, og BMW har nå restaurert den tilbake til orginal stand.

Presley brukte bilen daglig fra hjemmet sitt og til den amerikanske hærbasen i Friedberg, og nå kan du oppleve denne bilen selv, her på Oslo Motor Show!

Denne bilen vil bli stilt ut i B-hallen og her vil det være mulig å både oppleve bilen, lese hele historien og restaureringen, samt oppleve et helt eget show. Kjell Elvis kommer og holder konsert på lørdag, og kjendiskokk og Elvis-fan Lise Finckenhagen er til stede hele helgen.

Vi gleder oss til å vise frem denne fantastiske bilen til alle som kommer til Oslo Motor Show!

Ekte Formel 1 bil for første gang!

Interessen rundt Formel 1 har eksplodert de siste årene, mye takket Netflix-serien “Drive to survive”. Aldri før har så mange benket seg foran TV-en og fulgt med på prestasjonene til Verstappen, Hamilton, Vettel og de andre Formel 1 sjåførene. I år kan man også for første gang se en helt ekte Formel 1 bil, med motor, som tidligere har blitt kjørt i løp.

Williams FW26 som ble kjørt i 2004 står utstilt på standen til E30Meet, B01-21.

5th January 2004 Valencia Spain. The Launch Of the New WilliamsF1 BMW FW26.© BMW Picture by John Townsend

— Vi er spesielt glade for at vi i år får en BMW/Willams formel 1-bil med en hissig V10 motor inn i hallene. Dette tror vi er spennende og interessant for alle F1-entusiaster som har kommet til de siste årene, sier Tommy Larssen

Formel 1-bilen som er stilt ut ble i 2004 kjørt av to legendariske F1-sjåfører, Juan Pablo Montoya og Ralf Schumacher. I tillegg kan man se en livesending av Broompraten på scenen i hall D, stand D02-32, hvor F1-kommentator Atle Gulbrandsen er gjest. Dette skjer lørdag klokken 11:30.

Europa- og norgeslanseringer

Det er flere bilmerker og importører som legger lanseringer av store nyheter hit til årets messe. Blant annet kan du i år delta på europalansering av den helt nye Polestar 6, en helt rå hard-top kabriolet fra Polestar som ikke blir tilgjengelig for allmennheten før i 2026! Denne finnes det kun to konseptbiler av, og allerede nå kommer Polestar med en av disse til Oslo Motor Show og har sin europalansering her i Lillestrøm.

I tillegg blir det norgeslansering av den helt nye Nissan X-trail, Fisker Ocean og Lotus Eletre. Dette er bare noen av mange nybiler som kommer til Oslo Motor Show i år, og her kan man få oppleve noe av det nyeste og råeste fra flere kjente merker som Mercedes-Benz, Nissan, MG, Alfa Romeo, Jeep, Kia, Hongqi, Voyah, Nio, Opel, Citroen, Peugeot og DS.

— Det er viktig for oss å understreke at dette er et supplement, og på ingen måter en erstatning. Så vi fortsetter selvsagt med å vise fram flotte kjøretøy i alle fasonger og aldersgrupper som vi alltid har gjort, sier Tommy Larssen.

Norsk bilhistorie fra aller øverste hylle kommer til Oslo Motor Show!

Sig Haugdahl er kanskje ikke en nordmann alle vet hvem er, men i 1922 skrev han seg inn i historiebøkene med «Wisconsin Special» som satte en ny fartsrekord til lands, «The Land Speed Record». I år kommer bilen tilbake til Norge, og blir stilt ut på standen til Ivar Åsland, D01-33.

Sig ble ofte omtalt som «The Flying Norwegian» og slettet en rekke rekorder på land, og toppet det hele på Daytona Beach i 1922 med en angivelig hastighet på 290 km/t.

Entusiastene skal fortsatt få sitt

De spesielle kjøretøyene for motor-entusiastene skal fortsatt dominere hos oss. Rundt 1 000 kjøretøyer ruller i retning Lillestrøm i slutten av oktober. I alt er det omtrent 60 klubber og foreninger som har bidratt med godbiter fra medlemmenes samlinger.

— Alle som er opptatt av StreetCars, MC/Bikes, nyttekjøretøyer/Trucks, classic cars, motorsport, AmCars og veterankjøretøyer skal som vanlig få hva hjertet begjærer. Kvalitetsmessig er vi minst på nivå alle tidligere utgaver, slår Larssen fast.

Oslo Motor Show har satt publikumsrekord nesten hver gang siden 2010. Men de hviler aldri ikke på sine laurbær. Vil alltid bli bedre.

Årets utstilling er på 42.000 kvadratmeter, ca 2.700 kvadratmeter mer enn i 2021. Vi gleder oss til å åpne dørene til Oslo Motor Show 2022!